hits

20.08.2017

Folk har en tendens til å se tilbake på livet sitt og si "jeg angrer ingenting".

Bullshit. Hva slags liv har man levd, egentlig?

Jeg har levd et liv på godt og vondt, og fått mye hat og kjeft.

Jeg kan ikke forandre på det, altså, meg selv. Jeg er malplassert i dette samfunnet på mange måter.

Så jeg etterlater meg alltid en masse folk som hater meg der jeg går avgårde videre.

Angrer jeg på ting jeg har gjort? Ja. Tonnevis. Haugevis. Så mye skulle jeg ønske at jeg gjorde annerledes. Så mye.

Derfor er det ubegripelig for meg at folk kan reflektere tilbake på ting og si "jeg angrer ingenting". Det oser uærlighet av det, rett og slett.

Hadde jeg kunnet, hadde jeg bedt om unnskyldning for alt, til de som har måttet deale med meg.

Problemet er bare at jeg tror ikke jeg ville ha kommet langt med det, heller.

Det smerter meg. Jeg føler meg kontinuerlig som verdens verste. Og jeg hater alltid meg selv. Denne spiralen er håpløs å komme ut av.

Det vil neppe ende bra for meg.

- Fattern, all regrets.

3 kommentarer

Olav Sørensen

31.01.2018 kl.20:13

Tingen er den at du tilsynelatende er en person med litt flere mentale utfordringer enn gjennomsnittet, og dermed er det mer sannsynlig at du gjør ting du angrer på av og til. På seg selv kjenner man ikke andre, er det noe som heter. Er klart alle tar avgjørelser i livet de kan angre på der og da, men det trenger ikke føre til at man angrer på hva man har gjort i ettertid. Avgjørelser må jo tas ganske ofte, og det kan være komplisert. Det er heller ikke lett å vite hva som ville skjedd hvis du hadde tatt andre avgjørelser enn de du faktisk har tatt.

Det høres ut som du automatisk stempler mye av det du har gjort som negativt fordi du har et dårlig selvbilde. Hvor ofte reflekterer du med andre mennesker enn deg selv? Jeg tror du trenger å finne en du kan stole på som du kan prate om problemene dine med. Det er viktig, for du blir ikke bedre av å mobbe deg selv... Når du begynner å akseptere hvem du er på en rasjonell måte, så øker du modningsprosessen dramatisk. Da vil du nok også innse at mye av det du har skrevet om deg selv på internett er irrasjonelt (og kanskje feil?).

Nå er ikke jeg akkurat en psykolog, men jeg ville allikevel skrive litt om det siden jeg har følt det på samme måte før. Håper du leser kommentarer på eldre innlegg, ellers har jeg sløst tid nå. ;)

PS: Hørte på musikken din for 12 år siden, og jeg syntes den var artig. :D

fattern

04.03.2018 kl.14:21

Olav Sørensen: Tror ikke du aner hvor vanlig det er å tenke "åfyfaen, shit" når man tenker tilbake på livet sitt. Det er ekstremt vanlig for ekstremt mange av oss. Ja, jeg har mentale issues, namely angst og depresjon. Hverken piller eller psykologer var tingen for meg. Piller gjorde meg faktisk suicidal. Jeg hadde ikke vært her hvis jeg ikke hadde slutta med dem. Det som er tingen med å snakke med andre om sine problemer, er at de etter hvert går drita lei deg. Det er naturlig, det er slik vi er skrudd sammen. Det jeg gjør er å ta livet dag for dag, eller nærmere bestemt time for time. Livet mitt går greit, så lenge ikke noe drit skjer. Kommer en krise, sliter jeg. Så jeg håper ting holder seg slik de er akkurat nå. Jeg har akseptert den jeg er, og har lagt mine dumme valg bak meg.

Olav Sørensen

05.03.2018 kl.22:17

Fair enough.

Skriv en ny kommentar